Haal alles uit uw database software

met DBA.nl

Oracle Linux (mei 10, 2017)

Linux behoeft eigenlijk geen introductie meer. Voornamelijk gepopulariseerd als webserver voor Internet-sites heeft dit Operating System sinds het verschijnen van Red Hat Enterprise Linux, 17 jaar geleden, bij veel organisaties ook intern een plaats gevonden. Sinds 2006 biedt ook Oracle een eigen Linux-distributie aan. Hoewel sommige sceptici dit aanvankelijk als een experiment zagen is Oracle hier altijd serieus mee geweest.

Lees meer…

De Oracle Database Appliance (mei 5, 2017)

In de meeste gevallen beschikken bedrijven en overheidsinstanties tegenwoordig over grotendeels gevirtualiseerde server-infrastructuur. Veelal wordt hier VMware of Oracle VM Server voor ingezet. Op deze platforms worden dan VM’s geplaatst waarin Linux of Windows Server wordt geïnstalleerd. Vanuit een systeembeheer-oogpunt is dit in het algemeen een handige, efficiënte en overzichtelijke oplossing.

Lees meer…

PostgreSQL en DBA.nl (jan 31, 2017)

Steeds meer bedrijven maken gebruik van de open-source PostgreSQL database. Ondanks het feit dat PostgreSQL geen commercieel product is (en er dus geen officiële verkoopcijfers van zijn) blijkt dit uit trend-analyses van markt-analisten. Ook wij als DBA.nl merken interesse bij onze klanten en bieden nu naast Oracle en SQL Server ook PostgreSQL-diensten aan. Onze verwachting is dat ook steeds meer applicatieleveranciers hun software gaan leveren voor dit platform.

Lees meer…

Hoe up-to-date is uw MSSQL Server? (nov 2, 2016)

De auto, een trots bezit van menig persoon. Daar zijn we zuinig op; we poetsen de auto regelmatig en zorgen dat er ook onderhoud op plaatsvindt. Iets dat veelal op uw dashboard wordt aangegeven. Wanneer u het onderhoud niet laat uitvoeren gaan de prestaties achteruit en loopt u het risico op hoge herstelkosten om weer tot de ‘oude’ prestaties te komen.

Lees meer…

Oracle VM (okt 28, 2016)

Virtualisatie van servers heeft een grote vlucht genomen. Er zullen in Nederland weinig bedrijven of instellingen zijn waar virtualisatie-software niet is toegepast of tenminste is overwogen. Na tientallen jaren op mainframes en RISC Unix-systemen te zijn toegepast heeft server-virtualisatie zichzelf met de introductie van VMWare Server sinds 2006 uiteindelijk ook op Intel-platforms (d.m.v. VM’s) wijd verbreid.
Lees meer…

Oracle licenties, support en de toegevoegde waarde van DBA.nl (okt 6, 2016)

Vorig jaar heeft Oracle haar Database produkt-portfolio gewijzigd en Oracle Database Standard Edition 2 geïntroduceerd ter vervanging van Standard Edition en Standard Edition One. Op 19 september 2016 heeft Oracle vervolgens (vooralsnog alleen als Cloud-Service) Oracle Database versie 12.2 geïntroduceerd; de eerste grote upgrade sinds 2013. Lees meer…

Ook uw omgeving pro-actief laten controleren?

Vraag ons nu!

Partners[email protected]
088-055 55 55