Bel ons Mail ons Zoeken Klantportaal

Performance scan MSSQL

Performance problemen komen veel voor in databases. Vaak functioneert een applicatie in eerste instantie goed maar wordt deze op een bepaald moment trager  maar hier is wat aan te doen. Microsoft SQL Server kent veel mogelijkheden om de database sneller toegankelijk te maken. Maakt u optimaal gebruik van deze mogelijkheden? Is de database toch niet zo snel als gewenst? Gaan query’s niet snel genoeg? In al deze gevallen geeft de Performance Scan van DBA.nl inzicht en oplossingen.

Problemen

Problemen met SQL Server doen zich regelmatig op verschillende gebieden voor. Hierdoor krijgt u ontevreden gebruikers. Deze problemen zijn door een expert eenvoudig op te lossen. Een aantal zaken wordt hieronder kort toegelicht.

Instellingen

Ten eerste, zitten problemen bijvoorbeeld in de instellingen daarom is het belangrijk dat deze gecontroleerd worden. Instellingen van SQL Server zijn niet of zijn soms zelfs slecht ingeregeld. Vaak wordt gebruik gemaakt van de default instellingen. De default instellingen zorgen potentieel voor een groot verlies in performance. Dit resulteert in ergernis bij gebruikers door blokkades en lange wachttijden. Daarom is het goed dat een expert van DBA.nl de performance van de database omgeving beoordeelt.

Query’s en indexen

Ten tweede is een probleem dat regelmatig voorkomt dat applicaties en/of systemen de data op een zodanige wijze queryen dat een snelle verwerking onmogelijk is. Het gevolg hiervan is vaak weer ergernis bij de gebruikers. Tevens komt het voor dat diverse query’s zorgen voor blokkades op records/pages/tabellen hierdoor ontstaan wachttijden voor andere query’s of er zijn (veel) slechte queryplannen in gebruik. Daarom is een beoordeling van de queryplannen door een expert een vast onderdeel van de scan.

Ten derde zijn indexen vaak niet toegespitst op query’s en/of worden deze zelfs geheel niet gebruikt. Het juiste gebruik van een index draagt echter sterk bij aan verbeterde prestaties van de SQL Server. En leidt hierdoor tot tevreden gebruikers en ook tot een snellere toegang tot de data.

Nieuwe hardware is vaak niet nodig om enorme performance verbeteringen te realiseren!

– Robert ‘t Hart

Onderhoud

Ten vierde zijn er vaak geen database onderhoud scripts aanwezig hierdoor verslechterd de performance van de SQL Server. Er bestaan verschillende soorten onderhoud scripts. Doordat de expert van DBA.nl u adviseert over de beste oplossing voor uw omgeving, ziet u hier dus direct een verbetering van de performance zodat de tevredenheid van de gebruikers toeneemt.

De oplossing

Laat daarom een consultant van DBA.nl een performance scan doen op uw omgeving. Tijdens de scan kijkt de consultant naar bovenstaande zaken en tevens naar meer punten die van belang zijn. Na afloop van de scan ontvangt u een een rapport met aanbevelingen. Alle aangebrachte aanpassingen zijn uitgebreid gedocumenteerd in de eindrapportage. En hierdoor is de performance van uw omgeving verbeterd. Dit leidt tot een betrouwbare en snel toegankelijke SQL Server omgeving.

Het resultaat? De mogelijkheid om de hoeveelheid data (weer) te laten groeien, snelle toegang tot data en daardoor tevreden gebruikers.

Offerte MSSQL Performance Scan

Heeft u interesse? Laat uw gegevens achter en ontvang een offerte in uw mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe interessant is onze Microsoft Performance Scan?
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 
          
Wilt u meer informatie?

ONZE CERTIFICERINGEN