Informizely customer feedback surveys

Performance scan MSSQL

Trage database? Onze scan geeft inzicht

Performance problemen komen veel voor in databases. Vaak functioneert een applicatie in eerste instantie goed maar wordt deze op een bepaald moment trager, maar hier is wat aan te doen. Microsoft SQL Server kent veel mogelijkheden om de verwerking sneller te maken. Maakt u optimaal gebruik van deze mogelijkheden? Is de database toch niet zo snel als gewenst? Bent u in een impasse geraakt met uw software leverancier? Gaan query’s niet snel genoeg? In al deze gevallen geeft de Performance Scan van DBA.nl inzicht en oplossingen.

Problemen

Problemen met SQL Server doen zich regelmatig op verschillende gebieden voor. Hierdoor krijgt u ontevreden gebruikers. Deze problemen zijn door een expert eenvoudig op te lossen. Een aantal zaken wordt hieronder kort toegelicht.

Waar ligt de bottleneck?

Tijdens de performance scan voeren wij een performance baseline uit. Hierbij worden er meer dan 30 verschillende objecten gemeten en samengevat in een rapportage. Bij elk meetpunt wordt er een toelichting op de score gegeven. Daarnaast schrijven wij een heldere conclusie waar de bottleneck zit, waarom, en hoe deze is op te lossen. Dit rapport is ook uitstekend te gebruiken als benchmarking om zo inzicht te geven in bijv. als de database verder gegroeid is of als er meer gebruikers zijn aangesloten op de omgeving.

Instellingen

Ten eerste, zitten problemen bijvoorbeeld in de instellingen daarom is het belangrijk dat deze gecontroleerd worden. Instellingen van SQL Server zijn niet of zijn soms zelfs slecht ingeregeld. Vaak wordt gebruik gemaakt van de default instellingen. De default instellingen zorgen potentieel voor een groot verlies in performance. Dit resulteert in ergernis bij gebruikers door blokkades en lange wachttijden. Daarom is het goed dat een expert van DBA.nl de performance van de database omgeving beoordeelt.

Query’s en indexen

Ten tweede is een probleem dat regelmatig voorkomt dat applicaties en/of systemen de data op een zodanige wijze queryen dat een snelle verwerking onmogelijk is. Het gevolg hiervan is vaak ergernis bij de gebruikers. Tevens komt het voor dat diverse query’s zorgen voor blokkades op records/pages/tabellen hierdoor ontstaan wachttijden voor andere query’s of er zijn (veel) slechte queryplannen in gebruik. Daarom is een beoordeling van de queryplannen door een expert een vast onderdeel van de scan.

Ten derde zijn indexen vaak niet toegespitst op query’s en/of worden deze zelfs geheel niet gebruikt. Het juiste gebruik van een index draagt echter sterk bij aan verbeterde prestaties van de SQL Server. En leidt hierdoor tot tevreden gebruikers en ook tot een snellere toegang tot de data.

Nieuwe hardware is vaak niet nodig om enorme performance verbeteringen te realiseren!

– Leslie Cornet

Onderhoud

Ten vierde zijn er vaak geen database onderhoud scripts aanwezig hierdoor verslechterd de performance van de SQL Server. Er bestaan verschillende soorten onderhoud scripts. Doordat de expert van DBA.nl u adviseert over de beste oplossing voor uw omgeving, ziet u hier dus direct een verbetering van de performance zodat de tevredenheid van de gebruikers toeneemt.

De oplossing

Laat daarom een consultant van DBA.nl een performance scan doen op uw omgeving. Tijdens de scan kijkt de consultant naar bovenstaande punten. Na afloop van de scan ontvangt u een rapport met aanbevelingen. Quick wins voeren wij in overleg met u direct uit. Overige aanpassingen plannen wij optioneel met u in. Wanneer de aanbevelingen worden doorgevoerd leidt dit tot een snellere en betrouwbaardere SQL Server omgeving.

Het resultaat? Objectief duidelijkheid over hoe de performance van uw omgeving te verbeteren is en in meeste gevallen op deze dag al een verbeterde performance!

Offerte

Wil u een offerte ontvangen? Vul dan het formulier in.

Akkoord(Vereist)
Hoe interessant is onze Microsoft Performance Scan?
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 
          
Survey by Informizely