Wierd van der Haar, Senior Oracle DBA, Architect, Pre-sales consultant

“Als Senior Oracle DBA houd ik me vooral bezig met inrichting, implementatie en beheer van technisch geavanceerde oplossingen op het gebied van Oracle. Het gaat hierbij om high end omgevingen bij klanten zoals bijvoorbeeld Wehkamp, Credit Europe Bank en gemeentelijke organisaties. Maar ook het traject dat eraan vooraf gaat behoort tot mijn vakgebied. In mijn rol als Pre-sales consultant adviseer ik bedrijven die werken met Oracle en op zoek zijn naar betere beschikbaarheid of uitwijkmogelijkheden. Ik bekleed een interessante combinatie van verschillende functies. Wij hebben een sterke sales-afdeling bij DBA.nl, maar als het de techniek ingaat spring ik bij. Zo blijf ik goed bij op elk gebied en kan ik Sales optimaal ondersteunen. Als senior behoort ook de coaching van juniors tot mijn taak. Dat is erg leuk om te doen en mijn deur staat dan ook altijd open voor iedereen die wat van mij wil leren. DBA.nl is een platte organisatie waar de lijnen heel kort zijn. Bovendien is de bereidheid om elkaar te helpen erg groot. Wat mij erg aanspreekt bij DBA.nl is de afwisseling. Ik werk voor veel verschillende klanten en aan uiteenlopende projecten. Daardoor kom ik bij veel bedrijven en ontmoet ik veel verschillende mensen. Dat is overigens helemaal mijn eigen keuze. Anderen willen juist de diepte in en ook dat is mogelijk bij DBA.nl. Het leuke van een relatief kleine organisatie is tot slot dat je hier gewaardeerd wordt en echt het verschil kunt maken. Niet voor niks werk ik hier al ruim 8 jaar!”

Rody Verweij, Servicedesk Coördinator

“Als Servicedesk Coördinator ben ik de eerste persoon die contact heeft met klanten als er een storing of serviceverzoek is. Het is mijn taak om de werkzaamheden en contacten te coördineren, zowel intern als extern. Ik zorg ervoor dat de juiste persoon aan de slag gaat en dat de klant zo goed mogelijk geholpen wordt. Veelal verloopt de communicatie via mij, zodat de DBA die voor de klant aan het werk is dit zoveel mogelijk ongestoord kan doen. De afgelopen 25 jaar heb ik ervaring opgedaan in een coördinerende rol binnen verschillende IT-organisaties. Sinds augustus 2012 werk ik bij DBA.nl en deze functie is mij op het lijf geschreven. Het is een relatief kleine organisatie waar heel veel mogelijk is. Het kennisniveau is hoog en de sfeer erg goed. Dat merk je bijvoorbeeld aan het lage personeelsverloop en aan de goed bezochte bedrijfsuitjes. Ik voel me hier dan ook uitstekend op mijn plek. In mijn functie ben ik op dit moment onder andere bezig met de professionalisering van onze dienstverlening. De ervaring die ik in mijn vorige functies op dit gebied heb opgedaan, wil ik gebruiken om de dienstverlening hier verder te verbeteren. Dat is soms wel even wennen hoor; zeker als het de invoering van nieuwe regeltjes betreft en ik te snel wil. Maar ik merk dat mijn aanpak gewaardeerd wordt. En dat maakt het leuk en uitdagend om hier te werken!”

Gerben Lenderink, Senior Oracle / SQL Server DBA

“In februari 2007 ben ik bij DBA.nl binnen gekomen. Voor die tijd werkte ik als functioneel applicatiebeheerder bij Akzo Nobel. Dat was een grote overstap; van ruim 60.000 medewerkers wereldwijd naar 6 medewerkers in Nieuwegein.  Ondertussen groeit DBA.nl en heb ik nu 25 collega’s waar ik op kan bouwen. De overstap van een grote organisatie naar een kleinere, heb ik destijds heel bewust gemaakt. Bij een relatief kleine organisatie als DBA.nl zijn de lijnen kort en is het contact met collega’s en klanten heel persoonlijk. Ook de waardering die je krijgt van collega’s en werkgever is hier groter. Bij een multinational ben je een klein radertje in het grote geheel. Mijn loopbaan bij DBA.nl begon met een stevige interne opleiding. Ik had in mijn vorige baan enkele keren te maken met Oracle en daar wilde ik me in gaan verdiepen. Die kans heb ik gekregen en na mijn opleiding heb ik me in een paar jaar ontwikkeld tot Senior Oracle DBA. Ik werk nu zowel bij klanten als op kantoor. Op dit moment beman ik even de Servicedesk en ook dat is heel afwisselend werk. Bij klanten houd ik me vooral bezig met de complexere zaken als high availabilty en implementatie, beheer en troubleshooting.

Flexibiliteit

Ondanks de omvang van DBA.nl kun je heel flexibele werktijden afspreken. Werken op kantoor, vanuit huis of bij de klant; het is allemaal mogelijk. Ook als je een of meerdere dagdelen niet wilt werken is dat geen enkel probleem. Zelf heb ik bijvoorbeeld op woensdagmiddag vrij om voor mijn kind te zorgen. En als ik op een andere dag met mijn kind ergens naartoe moet, dan is dat ook altijd eenvoudig te regelen. Die grote mate van flexibiliteit maakt het naast de fijne onderlinge sfeer en de opleidingsmogelijkheden extra leuk om hier te werken.”

Ik wil meer weten over werken bij DBA.nl!

Vacatures

Partners

DBvisit Gold
MS Silver Partner
SpecGold