Bel ons Mail ons Zoeken Klantportaal
KLIK HIER
VOOR AL ONZE
VACATURES

Robert ’t Hart: senior MSSQL DBA-er

Bij mijn vorige werkgevers deed ik veel database development en ook database administrator werkzaamheden. Ruim 15 jaar geleden had ik al besloten dat een groot deel van mijn werkzaamheden met Microsoft SQL Server moeten zijn. Databases zorgen ervoor dat data wordt vastgehouden en geven inzicht in welke richting het bedrijf op moet gaan waardoor zij het kloppend hart van elke organisatie vormen. Nu, ruim een jaar geleden in 2019, deed de gelegenheid zich voor om voor de volle 100% met SQL Server aan de slag te gaan bij DBA.nl én dat pakte goed uit.

 

Wat ik erg leuk vind, is om SQL server technieken toe te passen bij klanten omdat deze vaak geen weet heeft van het bestaan van een bepaalde techniek. Bijna altijd is er een enorme performance winst te boeken door de configuratie aan te passen en query plannen te optimaliseren. Als je dan aan het einde van de dag de problemen hebt opgelost waar men al een jaar last van heeft dan geeft dat een goed gevoel.
Het performance tunen is heel belangrijk maar er zijn natuurlijk veel meer technieken binnen Microsoft SQL Server waar veel vraag naar is. High Availability en Disaster Recovery trajecten bijvoorbeeld. Of een migratietraject om databases van oude omgevingen te consolideren naar een nieuw AlwaysOn omgeving op Azure is nog een voorbeeld uit de praktijk.

Wat ook erg leuk is dat je de mogelijkheid hebt om nieuwe producten te ontwikkelen. Zo ben ik nu bezig om de encryptie technieken van SQL Server te gebruiken zodat bedrijven voldoen aan de AVG wetgeving. Nieuwe technieken demonstreer ik regelmatig tijdens kennissessies voor mijn collega’s. Kortom als SQL Server liefhebber is het goed vertoeven bij DBA.nl!

Waar kunnen we u mee helpen?