Informizely customer feedback surveys

Oracle licenties: advisering

Enterprise Edition of Standard Edition 2 ?

Licentiebeheer en de inzet van licenties is specialistenwerk: de regelgeving is omvangrijk en de toepassingsmogelijkheden zijn zeer divers. Om uw licenties goed in te kopen, in te zetten en te beheren heeft u dus mensen met verstand van zaken nodig. DBA.nl heeft deze professionals in huis.

Vragen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld:

  • Welke licenties en edities zijn er beschikbaar?
  • Wat zijn de kosten en prijzen van de verschillende mogelijkheden?

Diepgaande licentiekennis

Onze mensen hebben niet alleen diepgaande licentiekennis, maar zijn ook gespecialiseerd op het gebied van Oracle. We zijn niet voor niets de eerste platinum Oracle partner van Nederland. Met onze kennis en kunde bent u er van verzekerd dat u de juiste technologie aanschaft tegen de juiste condities. En dat kan u vele, zo niet tienduizenden euro’s besparen.

Oracle licentiescan

Het licentiemodel van Oracle staat bekend om zijn complexiteit. Licentievormen en de bijbehorende definities veranderen van dag tot dag. Ook uw systeemarchitectuur is constant in ontwikkeling. De kleinste veranderingen, ook buiten de Oracle-database om, kunnen grote gevolgen hebben voor het benodigde aantal Oracle licenties.
Een goed Oracle licentiemanagement is niet eenvoudig. Daar staat tegenover dat u een groot financieel risico loopt indien u het niet correct doet. Steeds vaker wordt er hard opgetreden tegen bedrijven die niet compliant zijn. Daarnaast ontstaan er nieuwe wetten, zoals Sarbanes-Oxley (SOX), die strenge regels hanteren met betrekking tot ‘software compliance’.
Wij kunnen voor u, uw huidige en toekomstige Oracle licentiebehoeften inventariseren. Tevens adviseren wij u over alternatieve mogelijkheden die de totale operationele kosten met betrekking tot Oracle kunnen verlagen. Het is mogelijk dat, door een paar veranderingen (zoals consolidaties) aan uw huidige omgevingen, uw huidige licenties toch toereikend zijn. Oracle hoeft niet duur te zijn indien u een optimale afstemming weet te behalen tussen het aantal Oracle-gebruikers, de verwante hardware, software en de uiteindelijke licenties.
Wij voeren graag een ‘Oracle Licentie Scan (OLS)’ uit op uw omgeving(en). Vraag de offerte op!

Oracle licenties; advies over prijs & verkoop

DBA.nl biedt professioneel product- en licentieadvies voor uw Oracle omgeving. We toetsen uw aanvraag eerst op mogelijke, voor u betere, alternatieven. Daarnaast garanderen we u bij de aanschaf een scherpe prijs en kunnen we u dankzij onze relatie met Oracle een fikse korting op de Oracle prijslijst bieden.

Advisering bij Licentie audit

Gevestigde software bedrijven als Oracle worden steeds afhankelijker van hun bestaande klantenbestand. Hierdoor ontplooien zij steeds meer activiteiten om te onderzoeken of hun klanten voldoende licenties hebben aangeschaft. Bij Oracle bestaat hiervoor de afdeling Oracle License Management Services (LMS). Oracle LMS staat in het teken van het controleren van uw licentiegebruik. Tevens laat Oracle door derden als bijvoorbeeld Garmendia audits op omgevingen uitvoeren, derden die – zo weten wij inmiddels uit ervaring- erbij zijn gebaat dat naar aanleiding van deze audits licenties aangekocht worden. Volledige kennis van uw huidige Oracle architectuur is essentieel. Wist u bijvoorbeeld dat u met de verwijdering van een onnodige serverprocessor al snel tienduizenden euro’s bespaart? DBA.nl kan u ondersteunen bij een audit van uw omgeving. Het spreekt voor zich dat, hoe eerder u onze hulp inschakelt, hoe meer wij voor u kunnen betekenen.

Licentiebeheer

De Oracle software en bijbehorende licentieregels zijn door de jaren heen uitgebreider en complexer geworden. Hoe bijvoorbeeld te licentiëren bij virtualisatie en high availability? Tegenstrijdig genoeg investeren steeds meer organisaties in ICT-infrastructuur zonder daarbij een juiste inschatting te maken van de gevolgen op het Oracle licentievlak. DBA.nl kan het management van uw Oracle licenties uit handen nemen. U blijft hierbij gegarandeerd in compliance, dus u kunt onbezorgd een gesprek met een van onze een Oracle auditors aangaan. Ons Oracle licentiemanagement verschilt in zoverre van andere, soortgelijke partijen dat wij naast de licentie en de juridische aspecten ook altijd kritisch blijven kijken naar de technische kant van het geheel. Zo behoudt u altijd een kwalitatief hoogwaardig databaseplatform tegen minimale investeringen op het gebied van licenties en support fees. Lees hier hoe een van onze opdrachtgevers maar liefst €300.000 bespaarde op Oracle licenties.

Oracle licentie/hardware financiering

We werken nauw samen met Oracle Financing. Zo kunnen we u een zeer aantrekkelijk financieringsvoorstel doen voor uw toekomstige Oracle omgeving. Naast de Oracle licenties kunnen we tevens andere software en hardware laten meefinancieren. Alle termijnen zijn hierbij bespreekbaar.

De licentiescan is mogelijk vanaf 2245 euro.

Offerte?

Vul onderstaand formulier en ontvang per omgaande een offerte in uw mailbox

Akkoord(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe interessant is onze licentiedienstverlening?
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 
          
Survey by Informizely