Informizely customer feedback surveys

Cloud diensten

Cloud is bezig met een niet te stoppen opmars, en integreert zich in steeds meer aspecten van ons dagelijks leven.

DBA.nl, de Oracle cloud DBA

Cloud is bezig met een niet te stoppen opmars, en integreert zich in steeds meer aspecten van ons dagelijks leven. Het verandert in een rap tempo de manier hoe wij werken, hoe bedrijven hun ICT afdeling vorm geven, en hoe we met elkaar communiceren en informatie delen.

DBA.nl biedt dan ook een breed portfolio aan Oracle Cloud diensten aan. Hierdoor hoeft u zelf niet langer te investeren in hardware; deze te onderhouden; de bijbehorende support contracten te betalen; en bent u als organisatie een stuk flexibeler en doorgaans ook voordeliger uit.

Wij denken graag met u mee over hoe een migratie van uw huidige ICT infrastructuur, geheel of gedeeltelijk, te realiseren is, en welke mogelijke voordelen dit voor uw organisatie biedt.

IaaS, PaaS en SaaS

Oracle Cloud diensten laten zich in een drietal categorieën onderverdelen:

Infrastructure as a Service
Deze vorm van diensten, ook wel OCI of Oracle Cloud Infrastructure genoemd, komt er in het kort op neer dat u een aantal Oracle Virtual Machine aanmaakt in de Cloud, waarover u zelf de volledige controle heeft, middels root (op Linux), of Administrator (op Windows) rechten.

Platform as a Service
Via Oracle Cloud Platform diensten kunt u zelf snel web applicaties bouwen, zonder zich zorgen te hoeven maken over de onderliggende infrastructuur, en de complexiteit die dit met zich meebrengt.

Software as a Service
Oracle Cloud Applications biedt kant en klare applicaties aan, waarvan het volledige beheer en onderhoud wordt uitgevoerd door Oracle zelf, en waarmee u als eindgebruiker vrijwel direct aan de slag kunt. In onderstaand overzicht worden de verschillen tussen deze drie diensten in een oogopslag duidelijk:

SLA vormen

Verhoogde beschikbaarheid

Het is een gegeven dat menselijke fouten in veruit de meeste gevallen de oorzaak zijn van ongeplande downtime van systemen of zelfs complete data centra. Er zijn drie manieren waarop providers van cloud diensten zoals Oracle u verhoogde beschikbaarheid bieden.

Regions
De data centra regio’s van Oracle zijn verspreid over de hele wereld. Op deze manier kunt er ervoor kiezen om uw uitwijk omgeving in een andere geografische locatie onder te brengen, u kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan Amsterdam als primaire locatie, en Frankfurt als locatie voor uw uitwijk omgeving.

SLA vormen

Availability Domains
Elk regionaal data centrum bestaat uit onderling uit drie fysiek van elkaar gescheiden en onafhankelijke data centra. Op deze manier bent u beschermd tegen de uitval van een geheel data centrum, of zelfs de uitval van twee gehele data centra.

Fault Domains
Binnen elk data centrum van een Availability Domain zijn er bovendien nog een drietal zogenaamde Fault Domains beschikbaar, dit houdt in dat u bent beschermd tegen het uitvallen van een fysieke server, binnen dat data centrum.

SLA vormen

Verbeterde beveiliging tegen ransomware

Het zal u niet ontgaan zijn dat ransomware tegenwoordig big business is. Steeds vaker duiken er nieuwsberichten op over grote bedrijven, die zich voor duivelse dilemma’s gesteld zien wanneer hun ICT infrastructuur gedeeltelijk of zelfs volledig (inclusief backups) gegijzeld is door deze steeds ingenieuzer in elkaar stekende software.
In bijna alle gevallen is het betalen van miljoenen euro’s aan losgeld helaas de enige oplossing om het bedrijf in een dergelijk geval te redden van een faillissement. De bittere realiteit lijkt dan ook niet zozeer de vraag te zijn of uw on-premise omgeving een keer gehacked gaat worden, maar meer wannéér dit zal gaan gebeuren, en hoe goed u daar op dat moment dan op voor bent bereid.
Het geheel of gedeeltelijk migreren van uw infrastructuur naar de Oracle Cloud biedt u een aantal extra significante garanties om een ransomware aanval succesvol te kunnen mitigeren. De Oracle cloud dba van DBA.nl adviseert.

Performance

De data centra van Oracle bieden ongeëvenaarde performance gebaseerd op de laatste NVMe storage technologieën, gecombineerd met stabiele, low latency high-speed netwerken, zonder over-provisioning van resources. Hierdoor bent u als klant gegarandeerd van snelle, constante en voorspelbare performance voor uw applicaties en onderliggende databases.

SLA vormen

Kosten

Oracle Cloud Infrastructure (OCI) biedt een klantvriendelijke benadering om geld te besparen in de cloud zonder dat u daarvoor een geheel uitonderhandeld contract of verschillende kortingsprogramma’s nodig hebt. Innovatieve functies, zoals flexibele berekening en tot 10 keer lagere kosten voor uitgaand dataverkeer, voorkomen onnodige verrassingen op het gebied van (te hoge) betalingen en facturering. Om een inschatting te kunnen maken van de kosten van Oracle Cloud Infrastructure, heeft Oracle een rekentool ontwikkeld. De Cloud Cost Estimator | Oracle Nederland

Hier is meer informatie te vinden over migraties naar de Oracle Cloud. Backup in de Cloud is ook een veel gebruikte mogelijkheid, deze publicatie geeft er meer informatie over.

Contact

Heeft u een vraag of opmerking? Laat uw gegevens achter. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe interessant is onze clouddienstverlening?
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 
          
Survey by Informizely