Informizely customer feedback surveys

MS SQL Performance Analyse

MS SQL tuningMicrosoft SQL Server is er om u van dienst te zijn. In SQL Server zit al uw data en vanuit SQL Server wordt uw organisatie voorzien van de nodige informatie. Maar wat als u informatie niet meer tijdig geleverd krijgt? Dit zal medewerkers vertragen in hun werkzaamheden en kan zelfs belangrijke processen buiten hun beoogde tijdsvenster laten uitlopen. Het is dus duidelijk dat goede performance, van de applicaties op basis van MSSQL databases, cruciaal is om uw organisatie goed te laten functioneren.

Om goede performance te behouden is periodieke performance tuning noodzakelijk. Indien er geen performance tuning plaatsvindt loopt u het risico om in een van onderstaande scenario’s terecht te komen.

Scenario 1
Steeds trager reagerende applicaties/SQL Server. Dit kan diverse oorzaken hebben bijvoorbeeld  groeiende tabellen waarop de indexen niet meer aansluiten, architectuur die niet ontworpen is op de groei aan data en/of niet schaalbare query’s vanuit de applicatie.

Scenario 2
Zwaar vertragende applicaties/SQL Server.
Op het moment dat applicaties of SQL Server enorm vertragen loopt u nu de volgende risico’s:

 • het gevaar dat zaken buiten het beoogde tijdsvenster lopen
 • dat de benodigde data voor de gebruiker niet binnen een acceptabele tijd wordt ontvangen.

De oorzaken zijn vaak te vinden in langdurige query’s die andere processen blokkeren en diverse inefficiënties op SQL Server, database en tabel niveau.

Scenario 3
Onacceptabele algemene traagheid en zelfs blokkeringen van uw applicatie/SQL Server. In dit scenario is een acceptabele dienstverlening niet meer mogelijk vanuit de applicatie. Niet richting de medewerkers en ook niet richting de klant. Deadlocking, langdurige locks en een opeenstapeling van problemen zijn hier meestal de oorzaak van.

Wist u dat?
“…het kan gebeuren dat één enkele query op een database van 40GB meer dan 1TB aan data verwerking genereert bij een slecht queryplan? Wanneer dit voorkomt hebben alle processen op deze server er last van!”
– Jolanda Postma (DBA.nl)

Onze oplossing

Wilt u de bovenstaande scenario’s vóór zijn? Wilt u per definitie geen onverwachte performance problemen? En wilt u een goede en stabiele basis voor uw MS SQL omgeving?  Middels dé Performance Analyse van DBA.nl kijken onze consultants op alle niveaus naar uw omgeving en worden de alle pijnpunten in kaart gebracht.
Hierbij kijken we op de volgende drie niveaus en krijgt u de hier onder genoemde rapportages:

 1. Instance
  Instance Performance Rapportage
 2. Database
  Database Performance Rapportage
 3. Tabel, index, query
  TIQ Performance Rapportage

 

Door op de bovenstaande niveaus de zaken aan te pakken wordt een stabiele basis gecreëerd voor uw omgeving. De eerste stap voor een optimale performance is een goede basis. Als deze basis goed is, is het daarna zinvol is om de indexen en de query’s verder te tunen zodat de performance enorm verbetert.

Vaak wordt deze eerste stap overgeslagen en zal een DBA direct gaan tunen.  Zonder een solide basis is dit te vergelijken met dweilen met de kraan open, maar dan op uw kosten!

Samen met DBA.nl, onze externe ICT beheer partij en applicatie leveranciers hebben we grote stappen kunnen zetten waarvan onze medewerkers dagelijks profiteren. Na de eerste succesvolle stappen in het optimaliseren van onze databases en performance tuning activiteiten hebben wij de samenwerking verder geformaliseerd. DBA.nl is nu onze vaste partij die onze databases proactief monitort, analyseert en tuned.”
– René Noordam | H.Z. Logistics B.V.

 Met onze Performance Analyse pakt DBA.nl deze performance problemen professioneel en doortastend aan. Dit doen wij door:

 • Het creëren een stabiele basis (instance/database niveau)
 • Het instellen van specifieke SQL Server technieken, voor uw situatie.
 • Het tunen van query’s en indexen. Met als uitgangspunt een stabiele basis
 • Het adviseren over andere aanpassingen binnen de applicatie om tot een goede van de performance te komen

Klanten die een Performance Analyse hebben afgenomen zijn zeer tevreden. Opluchting, duidelijkheid en directe verbeterstappen is wat zij merken in de bedrijfsvoering. Wilt u ook een succesverhaal worden? Neem dan een Performance Analyse bij ons af! Dit is mogelijk vanaf €2.445,-,-!

Offerte

Vul onderstaand formulier en ontvang per omgaande een offerte in uw mailbox

Akkoord(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe interessant is onze Microsoft Performance analyse?
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10