Informizely customer feedback surveys

Oracle Security Scan

Veiligheid verdient aandacht

DBAnl ISO27001DBA.nl heeft een scan ontwikkeld om Oracle databases te scannen op kwetsbaarheid. In tijden waarin aanvallen op het netwerk steeds vaker voorkomen is het belangrijk om te weten dat de database veilig is. Met de Security scan van DBA.nl wordt dit vastgesteld. Als ISO27001 gecertificeerde partij weet DBA.nl als geen ander hoe belangrijk het is om de veiligheidsrisico’s zo klein mogelijk te houden.

Waarom de Oracle Security Scan?

De continuïteit van uw organisatie waarborgen is van het grootste belang voor uw bedrijfsvoering. Veiligheidsrisico’s vermijden is daarom dus enorm belangrijk. Een zeker risico loopt u altijd en dit is helaas niet te vermijden. Wat u wel kan doen, is de risico’s in kaart brengen en zorgen dat de beveiliging van uw omgeving op orde is. De Oracle Security Scan draagt hier op databaseniveau op belangrijke wijze aan bij omdat deze diepgaande inzichten geeft.

“Security begint met scannen”

– Arnaud van der Vlies, Principal Consultant

Wat is de Oracle Security Scan?

Steeds meer processen verlopen digitaal. Databases zijn essentieel voor applicaties en bevatten vaak gevoelige data. Een goede beveiliging is daarom van groot belang. Zeker nu hackers steeds vaker op zoek zijn naar zwakke plekken in ICT infrastructuren om hier hun voordeel mee te doen. Voor uw Oracle omgeving heeft DBA.nl een scan ontwikkeld die inzicht geeft in de mate waarin uw database is beveiligd.

Voorbeelden van zaken waarop we scannen zijn ten eerste zwakke en/of onveilige wachtwoorden, ten tweede of er bijvoorbeeld wachtwoorden zijn opgeslagen in de database. Tevens worden User privileges en user profiles gescand en beoordeeld. Ook wordt de PL/SQL code getoetst op diverse kwetsbaarheden. Het spreekt voor zich dat versies en patches onderdeel van de controle zijn.  Bovendien kijkt de scan naar de audit trails en de configuratie hiervan. Het scannen op de aanwezigheid van backdoors, root kits en exploits is ook onderdeel van de scan. DBA.nl kan de Oracle Security Scan uitvoeren op de Oracle database versies 10g, 11g en 12c.

Resultaat van de scan

Onze consultant is een dag bij u onsite om de scan uit te voeren, een beetje afhankelijk van uw omgeving. Wij installeren onze tooling op een Windows beheerserver. Met behulp van deze tooling voert de consultant de Security-Scan uit. Onvolkomenheden die uit de scan naar voren komen, krijgt u tijdens de  nabespreking in een overzichtelijk rapport.

In dit rapport staan dus alle uitgevoerde checks beschreven. De resultaten van de uitgevoerde checks en de mate van de impact die deze hebben, geven het benodigde inzicht in status van de databaseomgeving. Aan de hand van de bevindingen uit de scan en de nabespreking stelt de consultant een plan van aanpak op met een bijbehorende doorlooptijd. De oplossingen om de aangetroffen kwetsbaarheden te verhelpen kan uw eigen DBA-er uitvoeren. Indien gewenst staan ook de consultants van DBA.nl klaar om u te helpen. Na het uitvoeren van de werkzaamheden is het tenslotte aan te bevelen nogmaals de security scan uit te laten voeren.

Vertrouwelijk

Vanzelfsprekend is de uitkomst van de Oracle Security Scan vertrouwelijk en dus is deze enkel bestemd voor uw organisatie.

De Oracle Security Scan kunnen wij, afhankelijk van uw omgeving, vanaf € 2.445,- aanbieden.

Offerte?

Vul onderstaand formulier en ontvang per omgaande een offerte in uw mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe interessant is onze Oracle Security Scan?
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 
          
Survey by Informizely