Bel ons Mail ons Zoeken Klantportaal

Publicaties

Databases worden steeds groter

Databases worden steeds groter. Is uw database te groot? Denkt u aan het archiveren en opschonen van data? Weet u niet hoe?
Lees meer

Microsoft SQL Server naar de cloud

Microsoft heeft verschillende oplossingen voor het aanbieden van SQL Server databases in de cloud. Maar hoe weet u of het een goede keuze is om van een on-premises omgeving naar de cloud te migreren? Is de cloud wel veilig?
Lees meer

Kan mijn oude MSSQL omgeving nog mee?

Zelfs een MSSQL omgeving heeft niet het eeuwige leven en moet van tijd tot tijd voorzien worden van een upgrade. Lees hier verder de voordelen van een nieuwe SQL versie.
Lees meer

Microsoft SQL Server als platform voor BI

SQL Server biedt veel opties, veel meer dan dat de meeste gebruikers weten. In dit artikel gaan we dieper in op SQL Server als een uitgebreid data platform.
Lees meer

DBA.nl nu ook in bezit van ISO9001!

Vrijdag 6 november 2020 kreeg DBA.nl goed nieuws. Na enkele maanden van hard werken was het dan zover, de ISO9001 certificering werd toegekend. Naast ISO 9001 is DBA.nl ook ISO 27001 gecertificeerd. Deze certificeringen geven aan dat DBA.nl haar zake
Lees meer

Cloud migraties – de praktijk

Het kan u niet ontgaan zijn dat steeds meer bedrijven en overheidsinstanties er tegenwoordig voor kiezen om hun on-premise ICT  infrastructuur, in zijn geheel dan wel gedeeltelijk, in de Cloud te draaien. Hoe ziet een dergelijke migratie er in de pr
Lees meer

Backup in de Oracle cloud

De gegevens in uw Oracle Databases zijn de kroonjuwelen van uw organisatie, zonder deze gegevens zullen uw applicaties niet meer werken, en zal een groot gedeelte of misschien zelfs wel uw gehele bedrijfsvoering stil komen te vallen.
Lees meer

Oracle Refreshable Pluggable Database

Met de release van versie 12.2 heeft Oracle de Refreshable Pluggable Database (PDB) optie geïntroduceerd. Met deze optie is het mogelijk om fysieke kopie van een Pluggable Database in een andere CDB (Container) te maken en over een database link bij
Lees meer

Oracle 19c ondersteunt geen RAC meer in SE

Hoe zat het ook weer? Oracle Standard Edition 2 (SE2) vervangt Standard Edition en Standard Edition ONE (SE1) sinds december 2015. Naast de prijs, was een van de mooiere voordelen van SE ten opzichte van Enterprise Edition, dat de functionaliteit RAC
Lees meer

Trots: DBA.nl krijgt certificering voor ISO 27001

DBA.nl is sinds 2019 ISO27001 gecertificeerd. DBA.nl heeft deze certificering behaald omdat we veel waarde hechten aan informatiebeveiliging.
Lees meer
 
Waar kunnen we u mee helpen?