Haal alles uit uw database software

met DBA.nl

Oracle Database 12c (mar 30, 2018)

Inmiddels alweer een aantal jaren geleden heeft Oracle de meest recente versie van z’n RDBMS software uitgebracht; 12c. Eind 2016 heeft release 12.2 het licht gezien en zit de eerstvolgende patchset 12.2.0.2 (ook bekend als Oracle Database 18, maar daarover later meer) eraan te komen. Tijd voor een korte update over de meest in het oog springende features van deze versie en een vooruitblik naar wat er gaat veranderen m.b.t. de naamgeving van dit product.

read more

Oracle Database Enterprise versus Standard Edition 2 (jul 10, 2017)

De Oracle Database software is er zoals bekend in meerdere varianten. In de praktijk zijn er daarvan voor produktie on-premise gebruik twee echt relevant. De meest uitgebreide van deze twee wordt Enterprise Edition genoemd en is, zoals de naam al suggereert, gericht op het voldoen aan de meest uitgebreide eisen. De andere variant heet Standard Edition 2 en is de opvolger van de oude Standard Edition (One). Deze is bedoeld voor wie de extra features van Enterprise Edition niet nodig heeft en daarnaast ook geen noodzaak heeft voor het gebruik van servers met meer dan twee CPU-sockets.

read more

Oracle Linux (mei 10, 2017)

In dit artikel belihten we de nieuwere database-versies. DBA.nl meent dat het voor iedereen de moeite waard is een upgrade naar versie 12 voor te bereiden.

read more

Ook uw omgeving pro-actief laten controleren?

Vraag ons nu!

Partners[email protected]
088-055 55 55