Haal alles uit uw database software

met DBA.nl

Oracle Database Enterprise versus Standard Edition 2 (jul 10, 2017)

De Oracle Database software is er zoals bekend in meerdere varianten. In de praktijk zijn er daarvan voor produktie on-premise gebruik twee echt relevant. De meest uitgebreide van deze twee wordt Enterprise Edition genoemd en is, zoals de naam al suggereert, gericht op het voldoen aan de meest uitgebreide eisen. De andere variant heet Standard Edition 2 en is de opvolger van de oude Standard Edition (One). Deze is bedoeld voor wie de extra features van Enterprise Edition niet nodig heeft en daarnaast ook geen noodzaak heeft voor het gebruik van servers met meer dan twee CPU-sockets.

Lees meer…

Oracle Linux (mei 10, 2017)

Linux behoeft eigenlijk geen introductie meer. Voornamelijk gepopulariseerd als webserver voor Internet-sites heeft dit Operating System sinds het verschijnen van Red Hat Enterprise Linux, 17 jaar geleden, bij veel organisaties ook intern een plaats gevonden. Sinds 2006 biedt ook Oracle een eigen Linux-distributie aan. Hoewel sommige sceptici dit aanvankelijk als een experiment zagen is Oracle hier altijd serieus mee geweest.

Lees meer…

De Oracle Database Appliance (mei 5, 2017)

In de meeste gevallen beschikken bedrijven en overheidsinstanties tegenwoordig over grotendeels gevirtualiseerde server-infrastructuur. Veelal wordt hier VMware of Oracle VM Server voor ingezet. Op deze platforms worden dan VM’s geplaatst waarin Linux of Windows Server wordt geïnstalleerd. Vanuit een systeembeheer-oogpunt is dit in het algemeen een handige, efficiënte en overzichtelijke oplossing.

Lees meer…

PostgreSQL en DBA.nl (jan 31, 2017)

Steeds meer bedrijven maken gebruik van de open-source PostgreSQL database. Ondanks het feit dat PostgreSQL geen commercieel product is (en er dus geen officiële verkoopcijfers van zijn) blijkt dit uit trend-analyses van markt-analisten. Ook wij als DBA.nl merken interesse bij onze klanten en bieden nu naast Oracle en SQL Server ook PostgreSQL-diensten aan. Onze verwachting is dat ook steeds meer applicatieleveranciers hun software gaan leveren voor dit platform.

Lees meer…

Hoe up-to-date is uw MSSQL Server? (nov 2, 2016)

De auto, een trots bezit van menig persoon. Daar zijn we zuinig op; we poetsen de auto regelmatig en zorgen dat er ook onderhoud op plaatsvindt. Iets dat veelal op uw dashboard wordt aangegeven. Wanneer u het onderhoud niet laat uitvoeren gaan de prestaties achteruit en loopt u het risico op hoge herstelkosten om weer tot de ‘oude’ prestaties te komen.

Lees meer…

Oracle VM (okt 28, 2016)

Virtualisatie van servers heeft een grote vlucht genomen. Er zullen in Nederland weinig bedrijven of instellingen zijn waar virtualisatie-software niet is toegepast of tenminste is overwogen. Na tientallen jaren op mainframes en RISC Unix-systemen te zijn toegepast heeft server-virtualisatie zichzelf met de introductie van VMWare Server sinds 2006 uiteindelijk ook op Intel-platforms (d.m.v. VM’s) wijd verbreid.
Lees meer…

Ook uw omgeving pro-actief laten controleren?

Vraag ons nu!

Partners[email protected]
088-055 55 55