Informizely customer feedback surveys

Microsoft SQL Server Migratie

Migreer uw Microsoft SQL Server omgeving

Migreer Microsoft SQL Server met DBA.nlMigreer uw Microsoft SQL Server omgeving met DBA.nl! Het migreren van een databaseomgeving is niet een van de meest geliefde IT projecten. Sommigen organisaties kunnen niet wachten om met de nieuwste versie van Microsoft SQL Server aan de gang te gaan. Maar het grootste deel van de gebruikers wil zo lang mogelijk wachten met de upgrade. Immers, if it ain’t broke, don’t fix it. Vragen die voor gesteld worden zijn bijvoorbeeld: “Zijn mijn applicaties compatibel met de nieuwste versie?” en “Volstaat mijn hardware nog?”. De antwoorden op deze vragen zijn het uitgangspunt voor een goede migratie.

Waarom is migreren nodig?

Microsoft ondersteunt haar producten voor een bepaalde periode. Deze heet “Support Life Cycle”. Afhankelijk van het product van varieert deze periode van 18 maanden tot enkele jaren. De support op Microsoft SQL Server 2008 is gestopt in juli 2019. De volgende versie die niet meer ondersteund wordt is SQL Server 2012. Hiervoor stopt de support in juli 2022. Dit betekent dat er nu voorgedacht moet worden over de upgrade naar een nieuwe versie. Het belang van een nieuwe versie is dus groot. Omdat, ten eerste, als de mainstream support vervalt, dit betekent dat Microsoft het product niet langer verbetert. Ten tweede, kan er geen garantie meer geclaimd worden. Tot slot, er worden geen hotfixes (veiligheidsupdates) meer uitgebracht na de extended support. Behalve hotfixes vervallen na de extended support ook bug fixes en andere belangrijke patches. Kortom, uw SQL Server is verouderd met alle gevaren die daarbij horen!

Wat kunt u doen?

Wat kunt u doen om een veilige omgeving te houden? Het antwoord is voor de hand liggend. Upgrade naar de nieuwste versie van Microsoft SQL Server. Mochten uw applicaties dit (nog) niet ondersteunen dan kunt u altijd kijken naar SQL Server 2017 of 2016.
De consultants van DBA.nl kunnen u hierover adviseren. Door te migreren naar een nieuwere of de nieuwste versie weet u dat uw SQL omgeving weer een behoorlijke tijd ondersteund wordt. Bijvoorbeeld de extended support op SQL Server 2019 loopt tot 1 augustus 2030.
Zoals in onderstaand overzicht te zien is nadert het einde van de extended support voor SQL Server 2012 en is het einde van de ondersteuning voor 2012 en 2014 ook in zicht. Een overzicht van alle updates is hier, op de website van Microsoft, te vinden.

Overzicht versies en support

Release Support end date Extented Support end date
SQL Server 2019 1 juli 2025 1 augustus 2030
SQL Server 2017 11 oktober 2022 12 oktober 2027
SQL Server 2016 13 juli 2021* 14 juli 2024
SQL Server 2014 9 juli 2019* 9 juli 2024
SQL Server 2012 11 juli 2017* 12 juli 2022
SQL Server 2008 R2* 8 juli 2014* 9 juli 2019*
*Support is verlopen

 

Migreer Microsoft SQL Server met DBA.nl

“Thank you for the report! It was amazing to have you on board for these 2 days!
Thank you for all your input!”

–  Dimitrios – DDL

Microsoft SQL Server in de cloud

Naast een onpremise upgrade, is een andere optie het migreren van uw omgeving naar de cloud. Voor verschillende omgevingen is ook dit een interessant scenario. Er is echter een fundamenteel verschil tussen SQL Server en Azure SQL. Namelijk in SQL Server zijn databases de enige entiteit op de database server. In SQL Azure daarentegen kan een single database host zijn voor databases van verschillende klanten. In andere woorden, Azure SQL is multi tenant en deelt daarom zijn fysieke resources met alle clients die gebruik maken van deze service.
Een aantal andere voordelen van Azure SQl zijn ten eerste het management en beheer zijn relatief eenvoudig. Ten tweede High availability, dit is gegarandeerd omdat Azure hierom bekend staat. Ten derde, Azure SQL is makkelijk schaalbaar

Migreer Microsoft SQL Server met DBA.nl

DBA.nl ondersteunt u bij het migreren van uw SQL Server omgeving. Een migratietraject bij DBA.nl ziet er als volgt uit, een eerste contact is met de accountmanager en een senior DBA-er. Na dit gesprek wordt een ureninschatting gemaakt voor uw migratie. Ook krijgt u een planning en een offerte voor de migratie van de omgeving. Na akkoord op deze offerte, wordt het project uitgevoerd door een van onze ervaren DBA-ers. Het voordeel van het laten uitvoeren van de migratie door onze experts is dat de instellingen van de SQL Server direct worden  geoptimaliseerd voor uw specifieke situatie. Dus uw omgeving voldoet direct aan uw wensen.

Professionele projectleiding

Behalve zeer ervaren DBA-ers heeft DBA.nl ook professionele projectleiders in dienst. Zij nemen de zorg voor het project uit uw handen. Hierdoor houdt u dus meer tijd over voor uw eigen werkzaamheden en tot slot bent u gegarandeerd van een goed resultaat.

Een migratie van uw Microsoft SQL Server omgeving is mogelijk vanaf 89 euro per uur.

Contact

Heeft u een vraag of opmerking? Laat uw gegevens achter. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe interessant is onze migratie dienstverlening?
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 
          
Survey by Informizely