Informizely customer feedback surveys

Oracle Virtualization Manager


Oracle Virtualization Manager

Regelmatig brengt Oracle updates en nieuwe versies voor haar Oracle Linux Virtualization Manager (OLVM) hypervisor. Hierin zijn veel bugs uit eerdere versies opgelost en zijn nieuwe features geïntroduceerd. Op verouderde versies kunt u niet meer vertrouwen voor uw veelal bedrijfskritische systemen.

Door het niet up-to-date houden van uw OLVM systemen loopt u security risico’s. En krijgt u mogelijke interessante niet de nieuwste features.

Doordat OLVM onderdeel is van het Oracle Linux operating system, zijn de support niveaus hier ook in grote lijnen aan gekoppeld.  Updates worden als zodanig ook verstrekt via de reguliere kanalen van uw Oracle Linux operating system. De huidige releases zijn als volgt, waarbij aangemerkt moet worden dat versie 4.3.x alleen beschikbaar is op Oracle Linux 7 en inmiddels niet meer wordt bijgewerkt.

Op dit moment is er Premier Support beschikbaar voor Oracle Linux versie 7, 8 en 9. Waarbij het premier support op Oracle Linux 7 december 2024 eindigt en over zal gaan in betaald Extended Support.

Welke actie dient u nu te ondernemen?

Ten eerste moet u ervoor zorgen dat u uw Oracle Linux systemen met regelmaat bijwerkt, vrijwel alle versie specifieke updates voor OLVM zijn namelijk meegeleverd in de Oracle Linux yum updates. Ten tweede, ook de updates naar hogere versies kunnen op deze manier uitgevoerd worden. Het toepassen van Oracle Linux updates kan doorgaans online. En hierna is alleen nog een herstart van uw systeem noodzakelijk waardoor de impact van downtime minimaal is. Indien u beschikt over de betaalde Ksplice functionaliteit, onderdeel van Oracle Linux Premier Support, kunnen security updates zelfs zonder herstart toegepast worden. Dit geldt tot op zekere hoogte ook voor updates van OLVM.

Naast het regulier updaten van uw systemen is het raadzaam te kijken welke OLVM systemen u nog op Oracle Linux 7 heeft en hiervoor een upgrade traject te starten.

DBA.nl kan u ondersteunen en ontzorgen in bovengenoemde situaties. Neemt u voor meer advies in uw specifieke situatie contact op met ons sales-team op 088 055 55 55 of via verkoop@dba.nl.

DBA.nl,
dé database
administrator

Meer weten? Neem contact  op!