Informizely customer feedback surveys

Oracle VM


Oracle VM

Met regelmaat werden er door Oracle updates en nieuwe versies uitgebracht voor haar Oracle VM virtualisatie software. Hierin werden veel bugs uit eerdere versies opgelost en werden nieuwe features geïntroduceerd. Nieuwe features werden toegevoegd via versie updates van Oracle VM terwijl overige updates via Linux yum updates werden uitgebracht.

Inmiddels heeft Oracle VM geen Premier Support meer en loopt ook het betaald Extended Support ten einde waarna Oracle VM end-of-life is. Updates worden dan helemaal niet meer uitgebracht waardoor het niet meer mogelijk is om uw Oracle VM omgeving up-to-date te houden. Hierdoor lopen uw Oracle VM systemen vooral security risico’s en zijn uw systemen kwetsbaarder.

Zoals gezegd is er op dit moment alleen nog betaald Extended Support beschikbaar voor Oracle VM versie 3.x welke juni 2024 eindigt. Vanaf dat moment is er alleen nog betaald Sustaining Support beschikbaar. Deze laatste term is misschien enigszins misleidend, u heeft met Sustaining Support namelijk wel toegang tot de Oracle Support omgeving en alle fixes, updates en patches die onder Premier en Extended Support uitgekomen zijn echter krijgt u geen nieuwe fixes, updates of patches mocht er een probleem zijn. Ook worden er geen updates gedaan die mogelijk nodig zouden zijn in het kader van wet- en regelgeving. Tegelijkertijd moet u hiervoor wel (meer) betalen.

Welke actie dient u nu te ondernemen?

Allereerst moet u ervoor zorgen dat u uw Oracle VM systemen met regelmaat bijwerkt of bij laat werken om verzekerd te zijn van de meest recente updates. Daarnaast zult u zich moeten oriënteren op een alternatief virtualisatie platform en in het geval van Oracle zal dit Oracle Linux Virtualization Manager zijn (OLVM). OLVM is een virtualisatie platform op basis van KVM (Kernel-based Virtual Machine) en hiermee onderdeel van Oracle Linux distributies. OLVM is als zodanig de opvolger van Oracle VM maar doordat de architectuur anders is, zal een migratietraject nodig zijn. Het is niet mogelijk om Oracle VM in-place te upgraden naar OLVM. Het is zeer zeker wel mogelijk om uw bestaande Virtuele Machines over te migreren naar OLVM.

DBA.nl kan u ondersteunen en ontzorgen in bovengenoemde situaties. Neemt u voor meer advies in uw specifieke situatie contact op met ons sales-team op 088 055 55 55 of via verkoop@dba.nl.

DBA.nl,
dé database
administrator

DBA.nl is de allround database expert gespecialiseerd in het inrichten, onderhouden, monitoren van database omgevingen. Daarnaast geven wij advies en nemen performance problemen weg.