Bel ons Mail ons Zoeken Klantportaal

Proactief beheer – Databasebeheer door de experts

DBAnl Oracle, MSSQL PostgresbeheerHet proactief beheer van DBA.nl garandeert een stabiele, snelle en veilige database omgeving. Bij veel organisaties is de kennis om een database omgeving te beheren onvoldoende aanwezig. Hierdoor wordt regelmatig onderhoud en beheer vaak niet uitgevoerd. DBA.nl heeft deze kennis wel in huis!
Jarenlange ervaring heeft ertoe geleid dat DBA.nl een uitgekristalliseerde werkwijze ontwikkeld heeft voor database beheer. Door gedegen database beheer, dat bestaat uit onder andere periodiek onderhoud en het gebruik van monitoring, zorgt DBA.nl voor een betrouwbare, veilige en snelle database omgeving. Oracle, Microsoft SQL Server en Postgresql omgevingen hebben voor de database administrators van DBA.nl dus geen geheimen.

Pro actief beheer

Voorkomen is beter dan genezen. Goed en proactief databasebeheer leidt tot minder verstoringen in de database. Door database management heeft u ten eerste een hogere uptime, ten tweede een stabiele database server en ten derde minder beveiligingsincidenten.
Een stabiele omgeving is dus eenvoudig te realiseren door deze te laten beheren door de experts van DBA.nl. Onze database administrators voeren periodiek, meestal maandelijks, onderhoud uit op uw omgeving. Zij volgen signalen uit de monitoring op, passen patches toe en voeren uitwijk- en restoretesten uit.  Op verzoek voert DBA.nl ook service verzoeken uit. Vanzelfsprekend volgen onze administrators ook incidenten op. Hierdoor blijven uw databases goed en stabiel functioneren.

De 24/7 monitoring en pro actieve beheerdienstverlening is enorm betrouwbaar!
Jack Buitenkant, manager ICT

Periodiek onderhoud

Een belangrijke component van het database management is het uitvoeren van periodiek onderhoud. Tijdens dit onderhoud controleert de consultant de database dus op een groot aantal punten. Voorbeelden hiervan zijn controles op beschikbare schijfruimte, foutmeldingen, dagelijkse back-upcontroles en diverse performance indicatoren. Ook is het uitvoeren van trendanalyses op herhalende meldingen en/of bevindingen hier onderdeel van. Maandelijks ontvangt u rapportages over de staat van uw omgeving.

Monitoring

DBA.nl raadt voor de monitoring van Oracle omgevingen, Oracle Enterprise Manager (OEM) aan. Op basis van onze jarenlange ervaring hebben wij een eigen OEM configuratie set ontwikkeld. Voor Microsoft SQL Server hebben onze consultants een eigen monitoring oplossing ontwikkeld. Ook deze monitoring bewijst zich al jaren bij onze klanten. Kortom, voor beide oplossingen geldt dat deze het resultaat zijn van jarenlange ervaring met het beheren van database omgevingen. Dit doen wij bij provincies, gemeentes en verschillende commerciële bedrijven.

Back-up controle, verzoeken restore- en uitwijktesten

Dagelijks voert DBA.nl back-up controles uit. Zo weet u dus zeker dat deze gemaakt zijn. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn, kan er hier actie op ondernomen worden. Via de Servicedesk kan u verzoeken indienen voor het aanmaken van databases, het verversen van de testomgeving etc. Naast de dagelijkse back-up controles kan DBA.nl, in overleg, jaarlijks een uitwijk- en restoretest uitvoeren. Deze test wordt uitgevoerd om te controleren of de omgevingen snel en compleet hersteld en uitgeweken kunnen worden.

Communicatie

Wanneer u kiest voor DBA.nl als uw database administrator partner, dan kiest u voor een betrouwbare en betrokken partij. Samen met de service manager worden afspraken gemaakt over bijvoorbeeld bereikbaarheid en specifieke werkafspraken. Deze afspraken worden vastgelegd in een service level agreement (SLA) en een Document Afspraken en Procedures (DAP). Ook is onze service manager het aanspreekpunt voor evaluaties, escalaties en klachtafhandeling.

Onze Servicedesk staat voor u klaar tijdens kantoortijden. Ons klantportaal geeft u inzicht in alle lopende tickets. Ook kan u hier verzoeken indienen en/of feedback geven op de uitgevoerde werkzaamheden. Vanaf onze SLA Goud krijgt u toegang tot de alarmcentrale zodat onze consultants u van dienst kunnen zijn buiten kantoortijden. Vanaf een SLA Zilver komt een van onze principal consultants jaarlijks bij u op locatie. Tijdens dit bezoek vindt strategisch overleg plaats over uw omgeving. Vanzelfsprekend ontvangt u periodieke rapportages.

SLA vormen

DBA.nl biedt verschillende mogelijkheden voor uw database beheer aan. Voor de meest bedrijfskritische omgevingen is platina of goud de juiste keuze. Bij de platina variant staan wij 24 uur per dag, 365 dagen per jaar voor u klaar. Kiest u voor goud, dan kunt tijdens werkdagen 24 uur per dag op ons rekenen. Voor kleine en/of minder bedrijfskritische omgevingen raden wij een van onze lichtere varianten aan, bijvoorbeeld zilver. Kortom, voor elke omgeving biedt DBA.nl de juiste vorm van ondersteuning.

In de onderstaande afbeelding staan de verschillende opties naast elkaar  (klik op de afbeelding voor een grotere weergave).

Standaard voert DBA.nl het beheer first line uit. Dit betekent dat wij na een melding direct voor u aan de gang gaan. Hierdoor is uw omgeving dus weer snel in orde. De andere optie is dat DBA.nl het beheer second line voor u uitvoert. U bent dan dus zelf verantwoordelijk voor de eerste opvolging van een melding. Natuurlijk staan wij voor u klaar, waar en wanneer dit noodzakelijk is.

Onze mensen werken on-site of, indien gewenst, remote aan uw omgeving. Bij DBA.nl heeft u één aanspreekpunt, maar er zijn altijd meerdere specialisten op de hoogte van uw systeem. Hierdoor bent u verzekerd van een blijvend goede performance en beschikbaarheid van uw database. En komt u dus niet meer voor verrassingen te staan.

De voordelen van proactief beheer op een rij:

  • Database beheer door de experts
  • Een stabiele, snelle en betrouwbare omgeving
  • Scherpe prijzen
  • Tevreden gebruikers, door stabiel en snel functionerende databases
  • DBA.nl is ISO27001 en ISO9001 gecertificeerd dus uw data zijn veilig

Beheer is al mogelijk vanaf €175,00 per maand!

Wilt u weten wat DBA.nl voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze accountmanagers.

Offerte?

Heeft u interesse? Laat uw gegevens achter en ontvang een offerte in uw mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe interessant is onze dienst proactief beheer?
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 
          
Waar kunnen we u mee helpen?

ONZE CERTIFICERINGEN

ZIJ GINGEN U VOOR