Informizely customer feedback surveys

Koji Woo
senior Oracle DBA

Het is zover, de laatste dag bij een klant. De oude omgeving voldeed niet meer, vaak storingen en slechte performance. Er moest een nieuwe omgeving worden geïnstalleerd. Deze omgeving staat op twee Oracle Database Appliance Servers. Een Primary omgeving met een Standby omgeving op een andere geografische locatie, ingericht met Oracle Dataguard met MaxAvailability als protection mode.

Qua performance en continuïteit is dit een grote sprong vooruit.

De klant is een samenwerkingsverband die de IT dienstverlening voor een aantal gemeentes verzorgd. We hebben daar honderd productiedatabases, een even groot aantal test databases en standby databases moeten migreren. De Weblogic omgeving is op een Oracle VM ware cluster gezet die ook door DBA.nl ingericht is.

 

In dit project was het belangrijk om de deadline te halen en dat is gelukt. Toch was het af en toe spannend, een server die niet via ILOM herstartte. Wat betekende dat een collega om tien uur ‘s avonds naar het datacenter moest rijden om op de reset button te drukken.  Verder het moment dat er een dag geen rijbewijzen aangevraagd konden worden omdat er geen Network Access Control List met de import meekwam. Kortom incidenten die in ieder project voor kunnen komen, lastig zijn voor de klant en opgelost moeten worden.

 

De inrichting van de weblogic omgeving ging voorspoedig. Bij de klant hadden ze veel verschillende applicaties met veel verschillende web- en applicatieservers. De databases hadden ook onderling veel koppelingen. Door de ruime ervaring die DBA.nl heeft bij gemeentes en de specifieke applicaties hadden we weinig vragen uitstaan. Dit bespaart veel tijd. Verder hoefden ze door performance tuning en de juiste parameter settings in de databases geen extra Oracle Enterprise Edition licenties aan te schaffen, dit was vooraf wel de verwachting. Hierdoor is het project ruim binnen budget opgeleverd.

Deze werkzaamheden kon ik eenvoudig verrichten omdat ik bij DBA.nl de kans heb gekregen om Oracle Certified Weblogic Implementation Specialist te worden. Bij DBA.nl krijg je veel mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Je krijgt een opleidingsplan waardoor je een completere DBA-er wordt. Mijn collega’s binnen DBA.nl vormen een geweldig team en een goed klankbord. Er is altijd een expert te vinden in een vakgebied waarin je minder thuis bent. Samen kunnen we alle Oracle vraagstukken aan. Het heeft mij tijdens het project erg geholpen.

 

Deze laatste dag is dan ook relatief makkelijk. Alleen twee productie databases migreren en daarvan de standby databases aanmaken. Nu nog de databases in onze CMDB zetten. Dat is onze Apex webpagina waar de servers en databases van onze klanten staan. Het leuke van mijn werk bij DBA.nl is het intensieve contact met de klant. Je leert elkaar toch goed kennen en vaak zie je elkaar weer tijdens reguliere onderhoudswerkzaamheden.