Informizely customer feedback surveys

Databases worden steeds groter


Databases worden steeds groter

Databases worden steeds groter. Is uw database te groot? Denkt u aan het archiveren en opschonen van data? Weet u niet hoe? Lees dan verder. Wilt u maar 3 jaar aan data vasthouden maar wilt u wel bij de data kunnen en de applicatie kunnen gebruiken zonder foutmeldingen? DBA.nl heeft de ervaring en werkwijze om data op uw database te archiveren en op te schonen.

Vroeg of laat komt het moment dat de verwerking van gegevens in de database van een applicatie te lang gaat duren. Er ontstaan blokkades en de operatie stagneert. DBA.nl krijgt regelmatig de vraag om zo’n probleem op te lossen. Bij performance problemen gaan we niet meteen over op het archiveren en verwijderen van data maar brengen eerst het probleem en de oorzaak in kaart. Soms is de oplossing om te zorgen voor betere queryplannen en is het probleem snel structureel op te lossen. We vertalen dit naar een helder verslag met feitelijke onderbouwing.

Wanneer is opschonen zinvol?

Typische omgevingen waarbij het opschonen van de database zeer zinvol is zijn:

  • omgevingen met data die ver teruggaat
  • grote databases waar door veel gebruikers en processen aan dezelfde data wordt gewerkt
  • databases die zo groot zijn geworden dat normaal onderhoud niet meer mogelijk is
  • databases met weinig mogelijkheden tot migraties naar nieuwe hardware

Bij het archiveren en opschonen van data is het dus uiterst belangrijk dat verwijzingen van tabel naar tabel intact blijven om een goede werking van de applicatie garanderen. Daarnaast dient data (in bepaalde mate) beschikbaar te blijven voor het geval u, of een derde partij, later nog iets wilt weten.

Door jarenlange ervaring heeft DBA.nl hier een standaard werkwijze en standaard scripts voor ontwikkeld. Als het nodig is schrijven we de code zo dat de database gebruikt kan blijven worden zonder hinder. Dit is dus erg interessant voor databases die cruciaal zijn bij 24/7 processen zoals webshops, logistiek, e.d. Bij het ontwikkelen en implementeren houden we rekening met uw specifieke wensen.

DBA.nl is niet alleen expert in monitoring, implementaties migraties en performance tuning maar ook voor T-SQL development zijn wij uw partner.

DBA.nl,
dé database
administrator

DBA.nl is de allround database expert gespecialiseerd in het inrichten, onderhouden, monitoren van database omgevingen. Daarnaast geven wij advies en nemen performance problemen weg.