Informizely customer feedback surveys

MS SQL Performance Tuning

Performance tuning SQL Server

Bij performance tuning gaat DBA.nl zeer effectief aan de slag om direct verlichting te bieden voor uw omgeving. Query’s en processen worden sneller en vragen minder resources. Schermen in applicaties laden sneller en gebruikers hoeven niet meer op elkaar te wachten. Na een dag performance tuning door DBA.nl functioneert uw database / applicatie een stuk beter!

Problemen

Wanneer er in de applicatie lang moet worden gewacht voordat de data wordt getoond dan gaat dat ten koste van gebruiksvriendelijkheid en productiviteit. Wanneer processen van services er lang over doen dan werkt dat ook vertragend voor de productiviteit, hetzij in een andere vorm. Echter is de impact niet slechts beperkt tot één gebruiker of één proces. Wanneer één query of proces door een grote hoeveelheid van data moet zoeken wordt een groot deel van het intern geheugen geclaimd ten kosten van andere processen. Dat blijft niet beperkt tot de betreffende database. Dit gaat ook ten kosten van de performance van alle databases en soms zelfs alle instances die op die server staan geïnstalleerd.

Ook maken we geregeld mee dat er geen aanleiding lijkt te zijn voor het plotseling ontstaan van problemen en men de oorzaak denkt te vinden in aanpassingen in het systeem. Vaak is dan de database gegroeid tot een punt dat processen niet snel genoeg worden afgehandeld en er een kettingreactie aan blokkades ontstaat.

Resultaatgerichte dienstverlening

Wanneer DBA.nl wordt ingezet om de performance te verbeteren gaan we aan de slag om in een zo kort mogelijke tijd de performance van de probleem query’s te optimaliseren. Wij doen dit door te zorgen dat SQL Server op de snelst mogelijk manier de data kan ophalen en voor zo weinig mogelijk blokkades zorgt. Daarnaast zorgen we ervoor dat SQL Server wordt ingesteld om een zo hoge mogelijk throughput te halen.

Wist u dat?
“…het kan gebeuren dat één enkele query op een database van 40GB meer dan 1TB aan data verwerking genereerd bij een slecht queryplan? Wanneer dit voorkomt hebben alle processen op deze server er last van!”
– Jolanda Postma

Wanneer wij voor u aan het werk gaan vinden wij het belangrijk om onze kennis en kunde op uw specifieke omgeving toe te passen. Wilt u dat we generiek de performance verbeteren? Prima! We zorgen dat deze server rustiger wordt. Wilt u bepaalde schermen in uw applicatie sneller hebben? Ook goed, wij identificeren de query en zorgen dat deze sneller wordt uitgevoerd. Is de code voor SQL Server slecht geschreven? Wij doen een voorstel hoe de code wél functioneert.

Performance tunen van uw Microsoft SQL Server omgeving is mogelijk vanaf 89 euro per uur.

Contact

Heeft u een vraag of opmerking? Laat uw gegevens achter. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe interessant is onze performance tuning?
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 
          
Survey by Informizely