Informizely customer feedback surveys

Oracle hardware support (ODA)


Oracle hardware support (ODA)

Met regelmaat worden er door Oracle nieuwe versies uitgebracht van haar Oracle Database Appliance (ODA) software en hardware. Hierin worden veel bugs uit eerdere versies opgelost en worden nieuwe features geïntroduceerd. Op verouderde versies kunt u niet meer vertrouwen voor uw bedrijfskritische systemen.

Door het niet toepassen van firmware en software patches en/of nieuwe versies loopt u meerdere risico’s:

  • Geen ondersteuning van Oracle bij problemen in oudere software versies.
  • Security issues worden niet meer opgelost waardoor de kwetsbaarheid toeneemt.
  • Rechtstreekse upgrade paden vervallen waardoor upgrade trajecten complexer en tijdrovend worden.
  • Geen ondersteuning vanuit Oracle bij upgradetrajecten vanaf versies die buiten support vallen.

Bij het uitbrengen van nieuwe versies hanteert Oracle altijd bepaalde periodes van overlap tussen versies waarbij er ondersteuning is voor oudere en nieuwe versies. Een overzicht van de diverse hardware platformen (die altijd 5 jaar support hebben) en de daarbij ondersteunde ODA software vindt u in onderstaande tabel, hierbij moet aangetekend worden dat de ODA software en de daarin aanwezige RDBMS versies de versienummers van database releases volgen, daarom is ook die tabel hieronder toegevoegd, meer informatie omtrent RDBMS versies verwijzen wij u graag naar het document “Commerciële productbeschrijving versie RDBMS”:

Wat zijn nu de gevolgen hiervan voor u?

Kortgezegd valt alle hardware onder het X7-2 model en alle software onder versie 19.x niet meer binnen de ondersteuning van Oracle en loopt u op meerdere vlakken een verhoogd risico. Dit komt doordat er niets meer aan deze versies wordt gedaan. Zo worden er geen patches en/of fixes meer uitgebracht voor bijvoorbeeld security problemen die in deze versies zitten en/of ontstaan. Daarnaast is het ook niet meer mogelijk om vanuit de gebruikte, niet meer ondersteunde versie rechtstreeks te upgraden naar de nieuwste Long-Term release. Er zal dus altijd een tussenmigratiestap gemaakt moeten worden.

Welke (vervolg)actie dient u nu te ondernemen?

Als u nu nog met een verouderde hardware en /of ODA software versie werkt dan raden wij u, op basis van bovenstaande wetenschap, aan actie te ondernemen om uw ODA versie naar minimaal 19.x te brengen en waar nodig uw hardware te vervangen. DBA.nl kan u ondersteunen en ontzorgen in alle genoemde upgrade trajecten. Neemt u voor meer advies in uw specifieke situatie contact op met ons sales-team op 088 055 55 55 of via verkoop@dba.nl.

 

DBA.nl,
dé database
administrator

DBA.nl is de allround database expert gespecialiseerd in het inrichten, onderhouden, monitoren van database omgevingen. Daarnaast geven wij advies en nemen performance problemen weg.