Informizely customer feedback surveys

SQL Server Updatebeleid


SQL Server Updatebeleid

Met regelmaat worden er door Microsoft nieuwe versies uitgebracht van haar SQL server. Hierin worden veel bugs uit eerdere versies opgelost en worden nieuwe features geïntroduceerd. Op verouderde versies kunt u niet meer vertrouwen voor uw veelal bedrijfskritische systemen.

Door het niet toepassen van patches en/of nieuwe versies loopt u meerdere risico’s:

  • Geen ondersteuning van Microsoft bij problemen in oudere software versies.
  • Security issues worden niet meer opgelost waardoor de kwetsbaarheid toeneemt.
  • Rechtstreekse upgrade paden vervallen waardoor upgrade trajecten complexer en tijdrovend worden.
  • Geen ondersteuning vanuit Microsoft bij upgradetrajecten vanaf versies die buiten support vallen.

Bij het uitbrengen van nieuwe versies hanteert Microsoft altijd bepaalde periodes van overlap tussen versies, waarbij er ondersteuning is voor zowel oudere als nieuwe versies. Zo heeft versie 2005, welke is uitgebracht in 2005, nog jaren lang gratis uitgestelde ondersteuning gekregen terwijl de versies 2008 en 2012 al geruime tijd op de markt waren.

Wat zijn nu de gevolgen hiervan voor u?

Kortgezegd vallen alle versies onder 2014 niet meer binnen de ondersteuning van Microsoft. Hierdoor loopt u op meerdere vlakken een verhoogd risico. Dit komt doordat er niets meer aan deze versies wordt gedaan. Zo worden er geen patches meer uitgebracht. Voor SQL server 2012 is het nog mogelijk om een ‘Extended Security Update” aan te schaffen. Hiermee is het mogelijk om security updates te krijgen voor SQL server 2012. Deze loopt vanaf het einde van de extended support en is ieder jaar verlengbaar. De laatste zal, voor zover nu bekend, nog beschikbaar zijn vanaf 10-07-2024 en zal dan lopen t/m 08-07-2025.

Welke (vervolg)actie dient u nu te ondernemen?

Als u nu nog met een verouderde SQL server versie werkt dan raden wij u, op basis van bovenstaande wetenschap, aan actie te ondernemen om uw versie naar minimaal SQL server 2019 te brengen. DBA.nl kan u ondersteunen en ontzorgen in bovengenoemde upgrade trajecten. Neemt u voor meer advies in uw specifieke situatie contact op met ons sales-team op 088 055 55 55 of via verkoop@dba.nl.

 

DBA.nl,
dé database
administrator

Vragen? Bel ons!