Informizely customer feedback surveys

Support Oracle Enterprise Manager


Support Oracle Enterprise Manager

Met regelmaat brengt Oracle nieuwe versies uit van haar Oracle Enterprise Manager. Hierin worden veel bugs uit eerdere versies opgelost en worden ook nieuwe features geïntroduceerd. Op verouderde versies kunt u niet vertrouwen voor het beheren en het monitoren van uw veelal bedrijfskritische systemen.

Welke risico’s zijn er?

Door het niet toepassen van patches en/of nieuwe versies loopt u meerdere risico’s:

  • Geen ondersteuning van Oracle bij problemen in oudere software versies.
  • Security issues worden niet meer opgelost waardoor de kwetsbaarheid toeneemt.
  • Rechtstreekse upgrade paden vervallen waardoor upgrade trajecten complexer en tijdrovend worden.
  • Geen ondersteuning vanuit Oracle bij upgradetrajecten vanaf versies die buiten support vallen.

Hieronder ziet u de Lifetime Support Policy voor Oracle Enterprise Manager in beeld:

Op dit moment is er alleen nog Premier en Extended Support beschikbaar voor Oracle Enterprise Manager 13.x. Hierbij moet aangetekend worden dat Oracle hierbij uitgaat van de laatste release c.q. terminal release van versie 13c, dit is versie 13.5.
Het Extended Support is “waived” en daarmee dus gratis. Voor alle overige versies is alleen betaald Sustaining Support beschikbaar. Deze laatste term is misschien enigszins misleidend, u heeft met Sustaining Support namelijk wel toegang tot de Oracle Support omgeving. Hier zijn alle fixes, updates en patches die onder Premier en Extended Support uitgekomen te vinden. Echter, u krijgt geen nieuwe fixes, updates of patches, mocht er een probleem zijn

Welke (vervolg)actie dient u nu te ondernemen?

Als u nu nog met een verouderde Oracle Enterprise Manager versie werkt dan raden wij u, op basis van bovenstaande wetenschap, aan actie te ondernemen. En om uw versie naar minimaal 13.5 te brengen en deze ook te voorzien van de meest recente Release Update. DBA.nl kan u ondersteunen en ontzorgen in een dergelijk upgrade traject. Neemt u voor meer advies in uw specifieke situatie contact op met ons sales-team op 088 055 55 55 of via verkoop@dba.nl.

DBA.nl,
dé database
administrator

DBA.nl is de allround database expert gespecialiseerd in het inrichten, onderhouden, monitoren van database omgevingen. Daarnaast geven wij advies en nemen performance problemen weg.