Informizely customer feedback surveys

Update beleid Microsoft Windows Server


Update beleid Microsoft Windows Server

Met regelmaat worden er door Microsoft updates en nieuwe versies uitgebracht voor haar Windows Server operating system. Hierin worden veel bugs uit eerdere versies opgelost en worden nieuwe features geïntroduceerd. Op verouderde versies kunt u niet meer vertrouwen voor uw veelal bedrijfskritische systemen.

Door het niet up-to-date houden van uw Windows Server systemen loopt u vooral security risico’s en wordt u niet voorzien mogelijke interessante nieuwe features.

Hieronder ziet u de Lifetime Support Policy voor Windows Server in beeld:

Op dit moment is er alleen nog Support beschikbaar voor Windows server 2016, 2019 en 2022. Alle andere versies vallen niet meer binnen de ondersteuning van Microsoft. Hierdoor loopt u op meerdere vlakken een verhoogd risico. Dit komt doordat er niets meer aan deze versies wordt gedaan, zo worden er onder andere geen patches meer uitgebracht.

Voor Windows server 2012 is het nog mogelijk om een ‘Extended Security Update” aan te schaffen. Hiermee is het mogelijk om security updates te krijgen voor SQL server 2012. Deze loopt vanaf het einde van de extended support. Dit is ieder jaar verlengbaar. De laatste zal, voor zover nu bekend, nog beschikbaar zijn vanaf 15-10-2025 en zal dan lopen t/m 13-10-2026.

Welke actie dient u nu te ondernemen?

Allereerst moet u ervoor zorgen dat u uw Windows Server systemen met regelmaat bijwerkt, vrijwel alle versie specifieke updates worden namelijk meegeleverd in de Windows updates. Het toepassen van Windows kan doorgaans online en behoeft daarna alleen nog een herstart van uw systeem waardoor de impact van downtime minimaal is.

Naast het regulier updaten van uw systemen is het raadzaam te kijken welke oudere systemen u nog heeft en hiervoor een upgrade traject te starten.

DBA.nl kan u ondersteunen en ontzorgen in bovengenoemde situaties. Neemt u voor meer advies in uw specifieke situatie contact op met ons sales-team op 088 055 55 55 of via verkoop@dba.nl.

 

DBA.nl,
dé database
administrator

Meer weten? Neem contact  op!