Informizely customer feedback surveys

Microsoft SQL Server AVG Scan

Op 25 mei 2018 is de nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), in werking getreden. Sindsdien geldt in de hele EU dezelfde privacy wetgeving. Door de AVG krijgen mensen meer mogelijkheden om grip te krijgen op de verwerking van hun persoonsgegevens. Handelt een bedrijf in strijd met deze regels dan kan dit leiden tot hoge boetes. Dit wil ieder bedrijf vanzelfsprekend voorkomen.  Daarom is het belangrijk dat een bedrijf zicht heeft of haar databases voldoende beveiligd zijn.

Analyse

De AVG wetgeving zorgt ervoor dat databases en de data die hierin zitten steeds belangrijker worden. Het is dus belangrijk dat databases veilig zijn en dat de data die hierin zit veilig is. Microsoft SQL Server biedt veel mogelijkheden om gevoelige informatie in kaart te brengen. Ook zitten er in SQL Server veel mogelijkheden om privacy gevoelige data af te schermen. DBA.nl ziet vaak dat niet alle databases voldoen aan de AVG regelgeving. Bijvoorbeeld data in testdatabases is niet versleuteld of er blijkt een Acceptatie-omgeving niet compliant.

“Veel mogelijkheden die SQL Server biedt om inventarisatie en anonimisering toe te passen, zijn onbekend en dat is zonde.”
– Jolanda Postma

AVG Scan

DBA.nl heeft een scan ontwikkeld om waarin ook naar bovenstaande punten wordt gekeken. Dit is de DBA.nl AVG scan. Laat u de AVG Scan uitvoeren dan komt een senior consultant van DBA.nl uw MSSQL omgeving onderzoeken. De expert zoekt in uw omgeving naar zwaktes in de security. Behalve security zaken kijkt de expert ook naar welke tabellen en kolommen gevoelige informatie bevatten. Dit kan gevoelige bedrijfsinformatie zijn maar bijvoorbeeld ook persoonsgegevens zijn gevoelige informatie. Van beide soorten informatie is het ongewenst dat deze bereikbaar is voor derden.

Rapport

Op basis van onze bevindingen krijgt u een rapport met adviezen en aanbevelingen die u direct kan implementeren. Vanzelfsprekend kan ook de expert van DBA.nl dit voor u uitvoeren. De adviezen die in de rapportage staan, betreffen het gebruik van encryptietechnieken voor ten eerste data in rust en ten tweede voor data “in-flight”. Tevens krijgt u advies over hoe u de maskeertechnieken van SQL Server op de juiste manier inzet.

De AVG Scan van DBA.nl biedt binnen een werkdag een goed beeld van MSSQL omgeving zodat u weet hoe deze of de omgeving voldoet aan de AVG. De AVG Scan is al mogelijk vanaf 925 euro.

Offerte

Vul onderstaand formulier en ontvang per omgaande een offerte in uw mailbox

Akkoord(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe interessant is onze Microsoft AVG Scan
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 
          
Survey by Informizely