Informizely customer feedback surveys

Referenties

Enkele tevreden DBA.nl klanten delen hun ervaringen met onze dienstverlening via onderstaande beschrijvingen.

Sinds 2002 is DBA.nl gespecialiseerd in de implementatie en het beheer van databases. Niet alleen deze specialisatie onderscheidt ons in positieve zin van grote IT-ondernemingen. We reduceren de benodigde tijd voor betrouwbaar databasebeheer in de meeste gevallen tot minder dan één fte. Daarnaast hebben we in de loop der jaren veel ervaring opgedaan in een grote verscheidenheid aan organisaties en bedrijfstakken, met verschillende oplossingen en toepassingen.

Wilt u een referentie hebben van een voor u vergelijkbare organisatie? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers.


 

Licentiebesparing

‘Organisatie bespaart € 300.000 op Oracle licenties dankzij de DBA licentiescan’

DBA.nl voerde een Oracle licentiescan uit voor een groot Nederlands vervoersbedrijf met duizenden medewerkers. Het bedrijf had behoefte aan duidelijkheid omtrent de status van haar Oracle gebruik ten opzichte van de huidige licenties. De licentiecontracten met Oracle waren zo’n vier à vijf jaar oud, terwijl de technologische ontwikkelingen in het bedrijf gedurende deze periode niet stil hadden gestaan.

In de eerste fase van de licentiescan gaven de experts van DBA.nl een overzicht van de daadwerkelijk in gebruik zijnde Oracle software; door de technologische ontwikkelingen bleek er een groot tekort te zijn ontstaan in de Oracle licenties. Dit tekort werd mede veroorzaakt doordat de Oracle licentieregels in het afgesloten contract niet meer goed op het netvlies stonden. Het gevolg: het tekort was niet evenredig met de toegevoegde waarde van de software.

In de tweede fase informeerden de experts van DBA.nl het bedrijf over de Oracle licentieregels en hoe daar haar infrastructuur het beste op af te stemmen. Dankzij de introductie van nieuwe hardware en het consolideren van databasesystemen was het betreffende bedrijf in staat binnen drie maanden de benodigde bruto licentie-investering met 35 procent te verlagen, met een besparing van maar liefst € 300.000 tot gevolg.

In de derde en laatste fase assisteerden de experts van DBA.nl het bedrijf bij het inkoopproces van de Oracle licenties. Dankzij deze bemiddeling reduceerde de uiteindelijke investering naar de – voor de klant – reële toegevoegde waarde van de Oracle software.


Onze Klanten

Graag brengen wij u ter referentie in contact met een voor uw relevante organisatie uit ons portfolio.

Contact

Heeft u een vraag of opmerking? Laat uw gegevens achter. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.